Her Şey Seninle Başlar hakkında hangi ünlü ne dedi?

  • Yayınlayan: admin

Hülya Avşar ATV de yayınlanan “Hülya Avşar’la Sen Bilirsin” programında kitabı tavsiye etti:

“Her Şey Seninle Başlar diye bir kitabımız var. Yazarı Mümin Sekman. Diyeceksiniz ki, kitabın özelliği ne? Kitabın özelliği şu. Bunu okuduğunuz zaman kendinizi o kadar farklı yerlerde hissediyorsunuz ki. Hayata bakış açınız o kadar değişiyor ki. O yüzden de bu tür kitapların okuması gerektiğine inanıyorum. Her şey seninle başlar. Yani diyorum ki, her gün, hayatta her gün, her sabah kalktığınızda her şeyin sizinle başladığını unutmayın lütfen. Hayata ümitle, huzurla, mutlulukla bakın ki, o enerji size doğru gelsin.”

Videoyu şuradan izleyebilirsiniz:

Mehmet Ali Birand Posta Gazetesindeki köşesinde yazdı:

Başarıyla randevunuza geç kalmamanız için, Her Şey Seninle Başlar…

Mümin Sekman’ın “Her Şey Seninle Başlar” adlı kitabı Alfa Yayınları’ndan çıktı. Kitabın sloganı; “Kişisel Kurtuluş Savaşınızı Başlatın”.

“Engelleri Aşmak ve Sonuç Almak: Bir Kapıyı Kırk Kere mi Çalmalı Bir Kez mi?, Özgüveni Geri Kazanmak: Bize Neden Düş İşleri Bakanlığı gerek?” kitabın alt başlıklarından bir kaçı…

Özellikle gençlere ve iş yaşamına yeni başlayanlara öneriyorum.

Başarıyla randevunuza geç kalmamanız için.

Yazan: Mehmet Ali Birand

Kaynak: Posta gazetesi köşe yazısından

Tarih: 03.12.2005

Birol Güven, Çocuklar Duymasın’ın ilk bölümünün 20 gün içinde nasıl apar topar hazırlandığını anlatırken Her Şey Seninle Başlar’a atıf yaptı: >

“25 Aralık’ta Süleyman Nebioğlu ile birlikte TGRT’ye gittik. Yolda giderken bana “barter” denilen bir iş biçimi olduğunu anlattı. Önce barterin ne olduğunu öğrendik; sonra projeyi yaptık. Ben de o zamanlar Ayrılsak da beraberiz dizisini hazırlıyordum. Dedim ki elimizde bir proje yok ama Ayrılsak da Beraberiz gibi bir şey yapabiliriz. 25 Aralık’ta arabada aklımızda sadece boşanmak üzere olan bir çiftin mutsuz evliliği vardı. Tabii toplantıya girdiğimizde daha çok barter ile ilgili reklam işleri konuşuldu. İçerik hiç konuşulmadı. Sadece bana ’16 Ocak’ta yayında olabilir misiniz?’ dediler. Gün 25 Aralık, ortada hiç bir şey yok. Kağıda yazılmış bir cümle yok. Ama projemiz var gibi duruyoruz. Ve hiç düşünmeden ‘olabiliriz’ dedim. Düşünsem demezdim. Cahil cesareti oldu. O zamanlar bir dizinin 21 günde yapılamayacağını bilmiyordum. Yıllar sonra Mümin Sekman’ın bir kitabında okumuştum. ‘Başardılar ama başaramayacaklarını bilmiyorlardı.’ diye yazıyordu. Bizimki de öyle oldu. Biz 16 Ocak’ta yayında olduk. Bir daha yapabilir miyiz? Asla yapamam. “

Kaynak: CNN TÜRK/ Pınar Esen ile Hafta Sonu Keyfi programına konuk olduğu sırada söylenmiştir.

Ece Vahapoplu Takvim’deki köşesinde yazdı: İçim çoşku doldu!

Kişisel gelişim denince ülkemizde ilk akla gelen isimlerden biri olan kişisel gelişim uzmanı Mümin Sekman aynı zamanda bir yazar ve süper bir editör. İlk kitabımın 7 baskı yapmasında editör olarak katkısı olmuştur.

Mümin Sekman’ın geçen yıl Alfa Yayınları’ndan “her şey seninle başlar” adlı bir kitabı çıkmıştı. Kitap satış rekoru kırdı. Bir yılda tam 400 bin sattı. Biyografi değil, komplo teorisi tadında sansasyonel bir kitap hiç değil, aşk ve seks üzerine de değil.

Bu konuların dışında olmasına rağmen Türkiye gibi çok kitap okumayan bir ülkede bu kadar adet sattı. Demek ki, insanımız birey olarak kendi gelişimine gereken önemi vermeye başlamış.

ABD’de çok satan bir kitap türüdür, ‘self-development’ tarzı. Bireyselciliği, girişimciliği destekler. Demokratikleşme yolunda ilerleyen Türkiye’mizde gelişme önce bireylerden başlayacak ve sonra topluma yayılacaktır.

Ben geleceğimizden umutluyum.
İçim coşku dolu.

Ece Vahapoğlu

Medya: www.takvim.com.tr
Tarih: 26.01.2007

Fatoş Karahasan Capital dergisindeki köşesinde yazdı:

Mümin Sekman, yıllardır kişisel gelişim konusuna odaklanan bir yazar ve eğitmen.

İşini büyük bir tutkuyla yapmasının gerisinde, Türkiye’de kendini geliştirme bilincini yaygınlaştırmayı kişisel misyonu olarak algılaması yatıyor.

Son kitabını “kişisel kurtuluş savaşınızı başlatın” çağrısı üzerine kuran Sekman’ın çok kıymetli bir iş yaptığını düşünüyorum.

Kitapta en sevdiğim bölüm “engelleri aşmak ve sonuç almak:bir kapıyı kırk kere mi çalmalı, kırk kapıyı bir kere mi çalmalı?” başlığını taşıyor.

Kitapta aşılamayan engeller karşısındaki seçenekler sıralanıyor….

Medya: www.capital.com.tr
Tarih: 01.01.2006

Bir yanıt yazın