Tembellikle mücadele kitabı
ATALETİ YENMEK
Bir işi yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Onu niçin yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. İsterseniz nasıl yapabileceğini de biliyorsunuz. Yapmamakla neler kaybettiğinizi, yaparsanız neler kazanacağınızı da biliyorsunuz ama yine de yapmıyorsunuz. Ya ilk adımı atmaya üşeniyorsunuz, ya da devamını getirmekte zorlanıyorsunuz. Sizi durduran ne? Atalet!
İnsanların yapabilecekleri ile yaptıkları arasındaki fark, ataletten doğar. Ataletin türleri vardır. Duygusal atalet, düşündüğünü yapmamak, düşünsel (antelektüel) atalet, yaptığı üzerine düşünmemektir. Duygusal atalet, gönül yorgunluğudur. Entelektüel atalet ise akıl tutulmasıdır.
Ataletin başlıca göstergeleri yavaşlık, isteksizlik, tembellik, durağanlık, üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etmek, miskinlik, ertelemecilik, mazeretçilik, sitemkarlık, kötümserlik, şevksizlik, depresifliktir. Ataleti yenmek, kendini içten zorlayarak ya da kendinde coşku uyandırarak eyleme geçebilmektir.
Bu kitapta ataletin oluşumu, temel nedenleri, çözüm önerileri, atalet çevrimleri, atalet kırıcı faktörler, iç disiplin ve motivasyonun gücü anlatılmaktadır.
Kişisel ataleti yenmek, çocuğu ders çalışmayan velilerin en sık okuduğu kitaptır! Bir insanı zorlamadan ona görevlerini yaptırabilmenin en mantıklı yolu, ona “Kişisel Ataleti Yenmek” kitabını hediye etmektir.
Bu kitap öncelikle çok sayıda kişisel gelişim kitabı okuduğu halde hala istediği sonuçları alamamış kişiler, kendini eyleme geçiremeyenler, hayata karşı umut ve isteğini kaybetmeye başlayanlar, yaptıkları planlara uygun yamakta zorlananlar, kapasitesini tam olarak kullanmadığını düşünenler için yazılmıştır.
Kişisel, kurumsal ve ulusal düzeyde yoğun ve yaygın olarak atalet hali yaşadığımız bir gerçektir. Buna rağmen, Türkiye’de atalet hakkında şimdiye kadar hiçbir kitabın yazılmamış olması ilginçtir.
Bu kitap ataleti her yönüyle inceleyen ilk eserdir.